14.6.12

Kolmabased mõtted

Tavaline tööpäev, mida pisut kärpis ühe artikli tõlkimine Postimehe hüvanguks.

Jalgpalli EMil tõotasid tänased kohtumised tulla õige huvitavad, sest mõlemas paaris oli ühel poolel "selg vastu seina" ja hirmus vajadus end vee peal hoida ning teisel poolel vajadus oma senist paremust edasi näidata. Taani-Portugali mäng võis ette paista üsna kindlalt viimase arvatava võiduna ja ka mängu algusosa, kus portugallased 2:0 ette läksid, ei jätnud palju muud arvamist. Siiski oli väga sümpaatne näha taanlasi tõsiselt pingutamas ja seda meeltsoojendavam oli see, et kümmekond minutit enne lõppu suutsidki nad viigi välja mängida. Portugal pigem jättis sama mulje nagu mängus sakslastega: ei ole ju halb meeskond, aga midagi jääb puudu, et olla hea või väga hea meeskond. Ent siiski suutsid nad ennast veel päris viimastel minutitel maksma panna ja saada taanlaste vastu siiski 3:2 võit kätte. Millega alagrupi tabeliseis muutus märgatavalt keerulisemaks, aga sellest allpool.

Teine mäng Hollandi ja Saksamaa vahel oli samuti küllaltki ennustatav, vähemalt mulle kui Saksamaa poolehoidjale, aga siiski huvitav selle poolest, et Hollandi-Taani mäng oli jätnud madalmaalaste mängu osas õige palju küsimärke. Täna nad tõepoolest mängisidki veidi teistmoodi, aga siiski mitte nii palju, et nad oleksid suutnud sakslastele vastu saada. Nojah, nad suutsid küll tükk aega 2:0 taga olles lõpuks ühe vastu lüüa ja piisavalt varakult, et see jätaks veel lootust, aga kuigi see oli visa kustuma, siis kustus see lõpuks ometi. Seegi mäng oli mängulises mõttes päris ilus, kuigi mitte kõige elavam: mõlemad üritasid korduvalt otsekui õpikust mängida rünnaku ülesvõtmist ja palli valdamist, nii et silm lausa puhkas. Päris sellist sakslaste "massinat" siiski kumbki pool ei rakendanud või ei suutnud rakendada, aga rõõmu pakkus see siiski.

Saksamaa sisuliselt kindlustas endale selle võiduga edasipääsu, kuigi mingi teoreetiline võimalus võib ta veel kõrvale jätta, aga teise koha omanik ja teine edasipääseja on nüüd küll üsna segane. Võib ju oletada, et Saksamaa võidab viimases mängus Taanit ning kindlustab sellega endale alagrupis võitu saades edasipääsu. Aga Portugali-Hollandi mängu ei oska isegi hästi ennustada: tõenäolisem on muidugi Portugali võit ja seega ka edasipääs, aga võib-olla suudavad siiski ka hollandlased endast veel midagi senisest enamat välja panna ja ise võita, millisel juhul oleks kõigil peale Saksamaa kolm punkti ja mängima hakkaksid löödud väravad. Nii et selle põhjal võiks ju oodata viimase vooru mängudes tõelist väravasadu ... Loodame, et nii lähebki - kui mitte selle kolme võistkonna ühele pulgale jäämise, siis vähemalt rohkete väravate poolest :-)

Täna tuli ka uudis, et mõningase mõtiskelu ja nähtavasti viimaste kandiliste nurkade mahalihvimise järel on siis tulevase Mandriva Linux 2012 kõige esimene pääsuke, nõndanimetatud "tehniline pilguheit" ilmavalgust näinud. Panin selle ISO endale alla laadima ja eks üritan peagi ka nähtavasti natuke pikemalt muljetada (senikaua võib huviline lugeda mõningaid esmamuljeid näiteks siit)

Loetud: Akadeemia 6/2012
Vaadatud: Grace'i päästmine (TV3), jalgpalli EM: Taani-Portugal (ETV), jalgpalli EM: Holland-Saksamaa (ETV)

Ilmunud tõlked: R. Müllerson. Mitmepooluselise ja mitmekesise maailma poole? II (Akadeemia 6/2012)

No comments:

Post a Comment