29.6.12

Neljabased mõtted

Tavaline tööpäev, millesse õhtuhakul külvas korvitäie elamusi ja kapatäie närvikõdi jalgpalli EMi teine poolfinaal Saksamaa ja Itaalia vahel. Kes mind tunnevad või kas või siinset ajaveebi hoolikamalt on lugenud, muidugi teavad, kumma võistkonna poolt mu süda tuksus, aga täna sellest ei piisanud, itaallased ikkagi võitsid :-) Ja päris teenitult. Nad suutsid ise täitsa korralikult mängida (nagu sel turniiril juba varemgi näha on olnud), mida tõendab ka kaks sakslaste väravasse läkitatud palli, aga veel enam suutsid nad takistada sakslastel oma mängu korralikult üles võtmast. Sakslased küll üritasid ja üritasid, aga neil lihtsalt ei tulnud täna midagi välja - ja paljuski oli see itaallaste teene. Nojah, ühe värava sakslased küll päris mängu lõpul otsekui kompensatsiooniks said, seegi penaltist. Nii et nüüd siis seisab ees Hispaania ja Itaalia finaal ... Vähemalt üht neist ma küll ka sinna ootasin, eeldades pigem küll, et teine vastane on Saksamaa - aga sellegi poolest tõotab see päris huvitav tulla, küllap vähemalt sama huvitav nagu tänane mäng, võib-olla isegi etem.

Tänasesse päeva jäi ka Mageia tõlkemeeskondade juhtide IRC-kohtumine - minu jaoks üle tüki aja, aga ka iseenesest, sest kuigi ma viimasest osa ei võtnud, ei ole neid pärast Mageia 2 ilmumist ka just palju toimunud. Tänane oligi siis selline kokkuvõtete tegemise aeg, nagu öeldakse, "postmortem" ehk siis selgitamine, mis toimis (see käis küll juba suuremalt osalt varem ja postiloendis ära), millised olid probleemid ja kuidas neid lahendada ehk siis uute rajajoonte püstitamine. Seda kõike ei ole mõtet siinkohal hakata üksikasjalikult lahti kirjutama, seda enam, et midagi lõplikult ja üheselt ei otsustatud, nii et piisab, kui huvilistele osutada kohtumise kokkuvõttele ja täielikule üleskirjutusele.

Loetud: Tehnikamaailm 7/2012
Vaadatud: Grace'i päästmine (TV3), Sündmus (TV3), Elas kord ... (FoxLife), jalgpalli EM: Saksamaa-Itaalia (ETV), Sündmus juhtus Utinoozerskis (PBK)

No comments:

Post a Comment