9.6.12

Reedesed mõtted

Tavaline tööpäev, millesse, nagu järgneval kuul reeglina, lõi oma kopsaka augu alanud jalgpalli EM. Kohe esimene mäng ühe korraldaja Poola ja Kreeka vahel pakkus pinget ja põnevust nii et vähe polnud: kaks väravat, üks punane kaart ehk väljakult eemaldamine kahe kollase kaardi tulemusel, üks otse punase kaardiga väljakult minema saatmine - kusjuures ärasaadetavaks oli üsna ebatavaliselt lausa väravavaht! - ja tagatipuks sellest viimasest olukorrast sündinud penalti. Nii et kogu jalgpalli "eriefektide" arsenal lasti kohe esimeses mängus käiku. Nojah, ainuke tõrvatilk oli ehk see, et mäng lõppes 1:1 viigiga.

Teine mäng Venemaa ja Tšehhi vahel oli vähemalt esimesel poolajal sama põnev, kuigi "eriefektide" tulevärk jäi selles mängus olemata. Ent mäng ise oli hoogne ja mõneti oodatult ka taseme poolest kõrgem (mitte et Poola ja Kreeka oleksid tingimata kehvad, aga vähemalt tänase mängu põhjal siiski kehvemad - ja pealegi kammitses mõnevõrra toda mängu lausa kaks asjaolu: esiteks oli tegemist avamänguga, milles tavaliselt üritatakse olla suhteliselt tagasihoidlikud (ehkki täna sellest väga välja ei tehtud), ja teiseks oli üks mängupooli nii-ütelda koduväljakul mängiv korraldajamaa, mis paneb alati oma pitseri). Petr Čech võis küll äsja nautida võidurõõmu Meistrite liigas, aga täna jooksutati teda kui poisikest ja muudkui taoti palle tema selga taha võrku, nii et mängu lõpuks oli tulemus lausa 4:1. See pole küll EMidel enneolematu skoor, aga siiski küllaltki haruldane. Muidugi ei saa seda tulemust ka puhtalt Čechi süüks panna, märksa suurema panuse andsid Tšehhi kaitsjad, kelle tegutsemine jättis tagasihoidlikult öeldes palju soovida. Venemaa mehed olid seevastu väga heas hoos ja kuigi mul oli jäänud varasemast mulje, et nad ei ole parajasti just väga tugevad, siis kui nad suudavad samamoodi edasi mängida nagu täna, võivad nad päris kaugele jõuda.

Loetud: R. Vaiksoo. Aja lugu
Vaadatud: Grace'i päästmine (TV3), Elas kord ... (FoxLife), jalgpalli EM: Poola - Kreeka (ETV), jalgpalli EM: Venemaa - Tšehhi (ETV)

Ilmunud tõlked: T. H. Ilvese säutsud [artikli lõpus] (Postimees, 08.06.2012)

No comments:

Post a Comment