20.6.12

Teisibased mõtted

Tavaline tööpäev, mida lõikas pisut lühemaks väljaskäik, mis viis mind elukohajärgsesse kauplusse sihiga täiendada koduseid toiduvarusid.

Jalgpalli EMil olid täna siis viimased alagrupimängud ja needki olid päris ägedad, sest ka D-alagrupis polnud lõplikku selgust, kes edasi pääseb: Rootsi oli küll juba kindlalt oma šansid maha mänginud, ent nii Inglismaal, Prantsusmaal kui ka Ukrainal oli praktilisem või teoreetilisem võimalus veerandfinaali jõuda.

Mulle endale pakkus kõige enam huvi Prantsusmaa mäng Rootsiga, sest ma ei olnud veel õiget sotti prantslaste mängust saanud: esimene mäng Inglismaaga oli lausa imeilus, küll veidi igav, aga see-eest nagu õpikust maha viksitud, nii et ka kõige jalgpallivõõramad vaatajad võisid peaaegu aegluubis selgeks saada, kuidas tuleb jalgpalli mängida; teine mäng Ukrainaga oli ent tublisti teistsugune. Ja ei saanud seda õiget sotti ka täna, sest tundus, et nad otsekui väga ei tahtnukski platsil viibida, kuidagi äärmiselt tujutu ja hillitsetud oli nende tegevus ja liikumine. Mis väljendus selgelt ka tulemuses 0:2 rootslaste kasuks, kes sel moel said vähemalt ühe võidu EMil kirja - ka asi, mille üle enne ja pärast kojusõitu uhkust tunda.

Prantslaste selline loidus oli tegelikult mõneti üllatav, sest teises mängus oleks Ukraina võit Inglismaa üle kergesti võinud tähendada seda, et hoopis prantslased peavad kohvreid pakkima hakkama. Ent seda küll ei tulnud, ehkki ukrainlased üritasid kõigest väest ja üks värav jäeti neile lausa lugemata puhtalt kohtunike eksimuse tõttu. Sellest oli päris kahju, sest inglased said oma ainsa ja neile võidu toonud värava üpris juhuslikult - mitte et see oleks olnud täiesti teenimatu, ei, selleks mängisid nad piisavalt hästi, aga ukrainlaste pidevat domineerimist ja raevukat ründamist ning eriti toda lugemata jäänud väravat arvestades oleks nii-ütelda ausam tulemus olnud siiski ukrainlaste võit. Aga noh, oli mis oli, nüüd on igatahes Inglismaa ja Prantsusmaa edasi ning EMi kõige põnevama osa ehk alagrupimängude järel jääb üle oodata vaid ülehomseni, mil algavad juba veerandfinaalid.


Loetud: Akadeemia 6/2012
Vaadatud: Tulnukate planeet (TV6), Grace'i päästmine (TV3), jalgpalli EM: Inglismaa-Ukraina (ETV), jalgpalli EM: Rootsi-Prantsusmaa (ETV2)

No comments:

Post a Comment