10.11.09

Esmabased mõtted

Algselt oli mul plaanis teha tavaline esmaspäevane tööpäev, millele lisada väike poeskäik toiduvarude täiendamiseks. See viimane sai ka teoks. Ilm on praegu väga kena, kuigi mingid sulamärgid olid paraku siiski õhus. Aga edasi... Nojah, nagu öeldakse: mees mõtleb, aga... Ehk teisisõnu, kui tavaliselt on töörütmi segipaiskajaks Diplomaatia oma nappidele päevadele või lausa tundidele koonduvate ja kuhjuvate tõlgetega, siis sedakorda suutis üllatada Postimees :-) Kaks ühikut neile ühe päevaga on igal juhul rohkem kui tavaliselt. Samas see teine ühik (mis ajaliselt oli õigupoolest esimene) oli mõnes mõttes isegi vahva: refereerisin Putini intervjuud Berliini müüri langemise aastapäeva puhul, mis veidike meenutab juba n-ö päris-ajakirjanikutööd.

Igal juhul võtsid kõik need kolm asja piisava hulga aega, et ma otsustasin sujuvalt muuta ülejäänud osa päevast tavaliseks tööpäevaks, s.t. pühendada selle raamatutõlkimisele. Tarkvara jääb ootama homset.

Sattusin vastu õhtut huvitava teabekillu peale: nimelt on Distrowatchi andmetel viimase seitsme päeva populaarseim distributsioon olnud Mandriva! Uue väljalaske ilmumisel on mõningane populaarsuse kasv muidugi üsna loomulik, aga esikohale jõudmine ei ole muidu esikümne lõpuosas liikuva Mandriva puhul just väga tavaline, seda enam, et alles äsja ilmus ju ka muidu ikka tavaliselt esimeste seas olev Ubuntu. Distrowatchi andmed näitavad, et selle trend on langev. Kas tõesti oli nende viimane väljalase siis millegi poolest kehv? Pole küll nagu väga kuulda olnud... (Ja pealegi on ka Mandriva viimasel väljalaskel mõned sellised väga selgelt kõigile nähtavad vead, mis pigem võiksid populaarsust kahandada.) Imelik igatahes, kuigi Mandriva kasutajana muidugi ka rõõmustav. Ahjah, see teabekild jõudis minuni ühe ajaveebi vahendusel, millele oli lisatud terve rida uut Mandriva väljalaset tutvustavaid videoid.

Loetud: Vikerkaar 10-11/2009
Vaadatud: Ärapanija (Kanal2), Palais royal! (ETV2), Välisilm (ETV), Meedium (Kanal2), Kaks ja pool meest (Kanal2)

Ilmunud tõlked: Umberto Eco: kes on idioot? (Postimees 09.11.2009)

No comments:

Post a Comment