18.11.09

Teisibased mõtted

Tavaline tööpäev, millest pole pikemalt midagi kõnelda.

Kirjanduse ja keele ajaveebi oli tekkinud mitu uut huvitavat artiklikest keeleküsimustes, millest üks puudutas otseselt ka mu enda tegemisi, nimelt see, mis kõneles "lahtiühendamisest" - see on ka mõiste, mida pahatihti tarkvaratõlgetes ette tuleb ja mida, ma kardan, olen vist ka ise paaril korral kogemata sisse lasknud lipsata. Igatahes nii hästi kirjutatud nupuke oli, et tasub reprodutseerida siin selle lõpetus:
Varese saba ja nokaga vanasõna kõlaks moodsal kujul ilmselt nii: Nokk lahti ühendatud, saba kinni lahutatud; nokk kinni lahutatud, saba lahti ühendatud!

Paistab, et üks Mandrivaga seotud viga või õigemini sooviavaldus, millest ma mõne kuu eest kirjutasin, on nüüd lahenduse leidnud. See puudutas siis seda, et Mandriva allalaadimisleheküljelt sai ka siis, kui valida riigiks Estonia, Live CD n-ö põhivariandi ehk selle, millel eesti keelt peal ei ole. Nüüd on lehekülg üle elanud väikese värskenduskuuri ning seal saab otsekohe ka riigi kõrval keele valida, mis peaks tagama automaatselt õige ISO-faili allalaadimise, olgu siis sooviks saada eestikeelset või kas või jorubakeelset Mandrivat. Kena, et see probleem lõpuks lahendatud sai - kindlasti muudab see Mandriva mõnevõrra atraktiivsemaks, kui potentsiaalne kasutaja saab ikka kohe kätte selle, mida soovib, mitte ei pea nuputama, mida ja kuidas.

Loetud: mitte muhvigi
Vaadatud: Teadmata kadunud (Kanal2), Ämblikmees 2 (Kanal2), Vastasseis (TV3), Angela pilk (TV3), Kaks ja pool meest (Kanal2), Meedium (Kanal2)

No comments:

Post a Comment