2.11.09

Pühabased mõtted

See nädal kohe ei olnud raamatutõlkimiseks mõeldud :-( - ka tänane päev kulus Diplomaatia peale, millele lisandus veel üks artikkel Postimehele. Ilmselt liikus minu tähemärk viimasel seitsmel päeval kindlalt ja püsivalt Ämbri tähtkujus... Pealegi tuli kogu see massiiv peale väga lühikese aja jooksul ning sooviga veel kiiremini tõlget saada, nii et ma mõnevõrra kahtlen, kui kvaliteetsed need tõlked välja kukkusid... No loodame parimat, vahest väga hullu midagi ei juhtunud.

Päeval käis ema külas. Oli teine just Kunglast tulnud, ikka veel viimaseid kündmisi ja lõikamisi tegemast. Kurtis, et endiselt on jama kanalisatsiooniga: pesumasinat pidada saama tööle panna ja voolab kenasti ära, aga vaat peldik on täiesti kasutuskõlbmatu. Nad olid natuke uurinud ka settekaevu ja püüdnud seda puhastada, aga seal on ikka vaja korralikku masinaga puhastamist ja ilmselt survepesu ja muid selliseid asju, mida nagu käsitsi naljalt ei tee. Ma mäletan veel ajast, kui ma püsivalt Kunglas elasin, et sellega esines aeg-ajalt jamasid, aga nüüd paistab ikka päris kapitaalselt rikkis olevat.

Jaanuse kannatuste rada Mandrivaga paistab jätkuvat: täna tegi ta veel kaks veateadet, mõlemad ikka endiselt tõlgete kohta. Väga tahaks loota, et see osade tõlgete mittekasutamine on mingil seni selgitamata põhjusel ainult teda ja Sandrit puudutav viga, sest kui see peaks olema midagi laiemat, olgu kas või kõigest eesti keelt puudutav, siis tuleb sedakordne Mandriva väljalase, mis peaks juba teisipäeval ilmavalgust nägema, ikka päris õnnetu oma poolikute tõlgetega. No vähemalt loodame parimat, päevake on veel kindlasti aega, et Mandriva arendajad saaksid asjas selgusele jõuda ja kui midagi tõesti on, siis veel viimasel hetkel asja parandada.

Loetud: Tehnikamaailm 11/2009
Vaadatud: Ärapanija (Kanal2), Jack Hunter: Taevatäht (TV3), Stirb langsam 4.0 (RTL)

No comments:

Post a Comment