29.6.10

Esmabased mõtted

Tavaline jalgpalli MM-i ajale iseloomulik poolik tööpäev, mida kahandas veelgi ühe tõlge tegemine Briti saatkonna tellimusel.

Sattusin täna lugema, et Paides on peagi tulemas vahva üritus nimetusega Kreisilinnapäevad. Tundub olevat vahva ettevõtmine, kuid paraku kippus mul kogu aeg pähe kiuslik küsimus: kui paljude inimeste arvates tähendab see umbes seda, et tegemist on "hullude" (inglise crazy) päevadega? Sõna "kreis" ja "kreisilinn" on vist küll pea täielikult igasugusest kasutusest muidu kadunud, nagu paljud muudki ajaloo prügikasti nutsakad ja mütsakad... Aga ehk hoopis see üritus taastab ununema kippuva mõiste, mida muidu vist isegi õpikutes vaid möödaminnes mainitakse...

Samuti jäi silme ette üks artikkel, kus korrati üle oletused Mandriva finantsseisu paranemise põhjuste kohta, aga muu hulgas esitati ka väga lihtsalt ja arusaadavalt Mandriva ajalugu finantskülje pealt, mis näitas, kuidas praegusesse seisu on jõutud. Ega see midagi väga uut ja olulist ei sisaldanud, aga mõtlesin, et kui siin see ära märkida, siis on ehk mõnel inimesel hiljem lihtsam leida taustateavet, kui ta peaks seda Mandriva kohta otsima...

MM-il peeti täna jätkuvalt kaheksandikfinaale. Esimene mäng Hollandi ja Slovakkia vahel ei paistnud just erilise elavusega. Õieti oli see lausa igav mäng, kus esimesed 70 minutit tegeldi sõna otseses mõttes aja surnuks löömisega ja alles viimasel paarikümnel minutil otsustati, et ahh, mängime kah veidi. Holland võitis üsna oodatult 2:1, aga väga silma ometi ei paistnud, nii et veerandfinaalis, kus nende vastaseks on Brasiilia, võib neil päris raskeks minna.

See, et Hollandi vastas on just Brasiilia, selgus teisest tänasest mängust, kus brasiillaste vastaseks oli Tšiili. Ka selle mängu saatus 3:0 oli üpris oodatud, seda nii mõlema meeskonna finaalturniiril esinemise kui ka varasemate omavaheliste kohtumiste põhjal valikmängudes. Tšiili muidugi mängis väga südilt, aga kehvemad nad olid ja ei suutnud ka realiseerida võimalusi, mis nende ette sattusid. Nagu seni teisedki ladinaameeriklased, on Brasiilia jätnud erakordselt hea mulje ja ma ei imestaks üldse, kui nad ikkagi lõpuks finaali jõuaksid. (Nojah, Tšiili on ju muidugi ka Ladina-Ameerikast ja oligi seni samamoodi ennast heast küljest näidanud, aga täna ei olnud lihtsalt nende päev ja vastanegi polnud neile jõukohane.)


Loetud: Tuna 2/2010
Vaadatud: Tähevärav: kontiinum (TV6), Vaade tulevikku (FoxLife), JMM: Holland-Slovakkia (ETV), JMM: Brasiilia-Tšiili (ETV), Kaks ja pool meest (Kanal2), Aardekütt (TV11)

No comments:

Post a Comment