14.6.10

Pühabased mõtted

Tavaline jalgpalli MM-ile omane poolik tööpäev, millesse tõid lisaks mängudele veidi vaheldust kaks tõlget Postimehele.

MM-i esimene mäng täna oli senise turniiri ja usutavasti ja edasise konkurentsitult halvim. Vastamisi olid Sloveenia ja Alžeeria, kes nii klassilt on tippudest omajagu maas, mida nad ka edukalt tõestasid. Esimene pool tundi tundus, et nad ei ole tõepoolest MM-i palliga kokku puutunud ja alles õpivad tundma, kuidas seda lüüa ja kuidas see erisuguste löökide järel lendab. Selle üle, et sloveenid lõpuks arvulisse ülekaalu sattudes üheväravalise võidu saavutasid, ei osanud õieti rõõmustada ega kurvastada - kui nii otse öelda, siis ei saa ju mõistlikuks jäädes öelda, et sitt on parem kui pask...

Teine mäng Ghana ja Serbia vahel oli juba hoopis teisest mastist. Ghana on peaaegu ainuke Aafrika meeskond, mille kohta mul on mingi tibatillukenegi arvamus olemas, ja nad olidki päris head. Serbia ei olnud ka sugugi halb, aga selles mängus olid nad lihtsalt ghanalastest kehvemad. Isegi kahju oli, et Ghana sai ona ainsa ja võidule viinud värava penaltist - nad väärinuks seda ka nii-ütelda mängust ja neid realiseerimata jäänud võimalusi neil ka oli.

Viimaseid oli ohtralt ka päeva viimases mängus Saksamaa ja Austraalia vahel, peaasjalikult just Saksamaa poolel ja seda hoolimata sellest, et nad niigi võitsid 4:0. Selle mängu kohta pole midagi muud tarka öelda, et kui sakslaste mängumasin üldse käima läheb, siis on see hirmuäratav kõigile, kes ette peaksid jääma. Sedakorda siis austraallastele, kellel õieti ei tekkinudki mängu ajal häid võimalusi kas või viisakusvärav kirja saada. Ja kui Argentina mõne päeva eest näitas "ülbust", triblades palliga lihtsalt lõbu pärast mööda väljakut ringi, siis selle kombe parimad esindajad sakslased tegid seda peaaegu mängu lõpuni välja. Kui sakslastel peaks selline rütm ka edaspidi püsima, siis ei pruugi nad peatuda enne finaali... Igatahes oli tegemist praegu, kus mängitud on esimese ringi pooled mängud, oli see konkurentsitult parim mäng, milles oli juba tõsiselt tunda klassi - seda muidugi sakslaste poolelt, sest austraallased olid vähemalt täna kindlasti kohe terve klassi jagu kehvemad mehed.


Loetud: Akadeemia 6/2010
Vaadatud: JMM: Alžeeria-Sloveenia (ETV), JMM: Serbia-Ghana (ETV), JMM: Saksamaa-Austraalia (ETV), Vaade tulevikku (FoxLife)

No comments:

Post a Comment