23.6.10

Teisibased mõtted

Tavaline jalgpalli MM-ile iseloomulik poolik tööpäev.

Täna tuli üle hulga aja ka uudiseid Mandrivast. Algselt pidanuks uus väljalase ilmuma juba juuni algul, kuid veidi enne seda hakkasid levima kuuldused Mandriva võimalikust müügist ja kui siis väljalase ka ei ilmunud ning mingit mõistlikku seletustki ei tulnud, hakkasid mõistagi levima igasugused kuulujutud. Paistab, et täna said need siis vähemalt mõneks ajaks punkti: Mandriva peadirektori suu läbi olla kinnitatud, et ettevõte on leidnud uue(d) investori(d) ja olukord on taas kontrolli all. Tõsi, seni pole ametlikku kinnitust sellele tulnud, aga kui juba otsesõnu tsiteeriti peadirektori sõnu, ju sel siis tõepõhi all on. See annab ühtlasi lootust, et nüüdseks juba päris pikalt viimast lihvi saanud kevadväljalase ka lõpuks peatselt ilmub.

Jalgpalli MM-il algasid täna alagruppide viimased mängud, mis tekitas mõningaid jälgimisraskusi: need peetakse üheaegselt (et võistkonnad ei saaks liigselt ennast ette häälestada) ja paraku ETV kannab üle ainult ühe, nende meelest huvitavama. Sestap tuli ära kasutada asjaolu, et korteris on mitu pilti näitavat asja, ning panna arvuti näitama teist mängu. Õnneks on selleks head võimalused olemas nii FIFA kui ka EBU spetsiaalsel saidil. Natuke küll hakkis pilti internetiühenduse kaudu vaadates, rohkem päeval, mil nähtavasti võrguliiklust on rohkem, aga väga see ei häirinud siiski ja kõik vajalik sai ära nähtud.

Esimese alagrupi paremusjärjestuse selgitasid omavahel paarid Mehhiko-Uruguay ja Prantsusmaa-LAV. Mehhiko ja Uruguay mäng väga huvitav ei olnud, sest mõlemad olid nagunii grupis liidrid ega pingutanud seepärast väga - isegi oht, et teiseks jäädes seisab ees kohtumine Argentinaga, ei pannud neid oluliselt elavamalt vudima. Uruguayl paistis siiski võidutahet tsipa rohkem olevat ja nii nad lõpuks 1:0 võidu võtsid. Igatahes Mehhikol läheb järgmises ringis päris raskeks, sest kuigi nad on näidanud päris korralikku mängu, ei oleks ma kindel, kas nad ikka Argentinast üle käivad või isegi väga kaua võrdsed suudavad olla...

Prantsusmaa ja LAV-i kohtumine oli mõnes mõttes palju huvitavam, vähemalt vaatamise mõttes, aga mäng ise üsna nukker ja kurb. Kunagi, kui veel Zidane mängis, ja varemgi prantslased mulle täitsa meeldisid, aga viimastel aastatel on nende mäng omajagu alla käinud, nii et rohkem räägitakse mõningate meeste staaritsemisest, ebakõladest peatreeneriga ja teab veel millest, aga paraku mitte mängulistest saavutustest. Seda liini jätkasid nad ka täna: väljakul otsekui polnudki meeskonda, vaid kümmekond meest, kes üsna omapäi talitasid ja suurt midagi korda ei suutnud saata. Nende mäng oli hale ja sageli isegi inetu, mille eest nad jäid ka päris õigustatult küllalt kiiresti arvulisse vähemusse, kui Gourcuff punase kaardi sai. LAV see-eest oli otsustanud anda neile nagunii peaaegu kindlasti sel MM-il viimaseks jäävas mängus korraliku lahingu ja oma võimete piires nad seda ka tegid. Tulemuseks 2:1 ja võiks öelda, et on isegi kahju, et prantslased üldse silma pähe said - ei selle mängu ega ka esinemise eest MM-il kokku poleks nad sedagi väärt olnud.

Õhtuste mängude paarid olid B-alagrupist Nigeeria-Lõuna-Korea ning Kreeka-Argentina. Argentina mängis üsna enesekindlalt ja kuigi Kreeka pani neile vastu sisuliselt umbkaitse, muugiti ka see lahti ning 2:0 lõpptulemus oli igati oodatud. Argentina mäng on MM-il olnud igati hea ja nad on ka praegu ainsad, kel on kirjas kolmest mängust kolm võitu (potentsiaalselt võivad seda korrata veel Holland, Brasiilia ja Tšiili).

Nigeeria ja Lõuna-Korea mäng oli üks imelikumaid, mida ma olen näinud. Mängupildi järgi olid lõunakorealased peaaegu terve mängu kogu aeg igas mõttes paremad, aga ometi lõppes see tulemusega 2:2 - nigeerlased kasutasid vähesed neile osaks langenud võimalused lausa hiilgavalt ära ning sealjuures oskasid isegi tühjast väravast mõne meetri pealt mööda lüüa... Aga noh, lõunakorealasi rahuldas ka viik ja edasi nad ka said. Tõsi, ma väga ei panustaks nende peale järgmises ringis, kus vastaseks on Uruguay...


Loetud: Tuna 2/2010
Vaadatud: JMM: Mehhiko-Uruguay (ETV), JMM: Prantsusmaa-LAV (www.eurovisionsports.tv), JMM: Kreeka-Argentina (ETV), JMM: Nigeeria-Lõuna-Korea (www.eurovisionsports.tv), Aardekütt (TV11), Terminaator: Sarah Connori kroonikad (Kanal2), Supernatural (Kanal2)

No comments:

Post a Comment