13.6.10

Laubased mõtted

Jalgpalli MM-i ajale kohaselt poolik tööpäev. Päeva alustuseks võtsin küll ette retke kandekeskusse, kus ootas üks pakike Krisostomusest, mille sisu olgu ka siinkohal ära toodud:




Õieti ei olnud see käik küll üksi ette võetud, vaid koos ema ja ta poiss-sõbraga, kes soovisid eile mulle külla tulla. Vanainimesi on ikka nii mõnus omakasupüüdlikult ära kasutada... Ema tõi ka ühe ristsõna, nimelt Miniristiku, lõplikuks viimistlemiseks, kuid see valmistas teatava pettumuse: taas oli sudoku koostatud üle jala, nii et ühene lahendus ei olnudki võimalik. Aru ma ei saa: on ju olemas isegi programmid, millega neid miljonite kaupa välja pritsida, aga ikka avaldatakse mingeid vigaseid...

Sattusin täna silmama Toomse Rene ajaveebis tema algselt Kaitse Kodus ilmunud artiklit luure(tegevuse) kohta. Päris nutikas võrdlus oli luure kui pusle kokkupanemise kohta, aga ka muidu oli selline hariv lugemine. Loodetavasti avaldab ta ka järgmised osad, sest Kaitse Kodu pole küll tundmatu ajakiri, aga internetis avaldatul on siiski ehk paremad võimalused jõuda ka nendeni, kes mis tahes põhjusel trükis ilmunud ajakirja kätte ei saa (ja võib-olla ei leia ka väga lihtsalt Kaitseliidu saidilt üles, kuigi seal on tegelikult PDF-ide kujul ajakirjanumbrid saadaval...)

MM-i esimene mäng oli Lõuna-Korea ja Kreeka vahel. Mäng ei petnud ootusi selles mõttes, et lõunakorealastelt võis oodata vaikset ja visa ja sihikindlat pusimist ja kreeklastelt ei pruukinud üldse suurt midagi oodata. Küll valmistas teatava pettumuse see, et Lõuna-Korea võitis kõigest 2:0. Skoor oleks võinud olla vähemalt topelt: lõunakorealased kahtlemata väärinuks seda ja võib-olla tuleks see neile ka hiljem kasuks.

Teine mäng oli samuti üsna oodatud tulemusega, Argentina-Nigeeria 1:0. Aafrika jalgpallist mittehuvituva inimesema ei teadnud ma Nigeeriast õieti midagi, sestap oli väga sümpaatne näha, et nad mängivad väga sitkelt. Aga noh, klassivahe oli ikka suhteliselt selge. Argentina ilmselgelt ei pannud välja kogu võimsust, mis neil on - ilmekaks näiteks oli ehk isegi ülbuse kilda liigitatav käitumine, kus pärast esimest kümmet minutit, mille jooksul võit ära vormistati, võeti aeg tõsiselt maha ja kohati lihtsalt söödeti elegantselt, aga mõttetult palli mööda väljakut, nii et vaadata oli ilus, aga igav :-)

Senistest mängudest kõige elavam selles mõttes, et peaaegu hetkekski ei jäänud mäng seisma, oli päeva viimane kohtumine Inglismaa ja USA vahel. Ma oleks ehk oodanud siiski inglaste võitu, kuigi nende meeskonnaga on alati see häda, et isegi kui seal on karjakaupa staare koos, ei pruugi see alati kajastuda meeskonnamängus. Ameeriklaste viigivärav, mis kinnistas lõpptulemuseks 1:1, oli ehk veidi ootamatu ja võib-olla rohkem Inglise väravavahi ebakindluse kui ameeriklaste kindla võimaluse arvele kirjutatav (ehkki ainult väravavahi süüks asetamine pole ka kindlasti õige), aga mängu põhjal olid nad selle küll kuhjaga ära teeninud.


Loetud: Akadeemia 6/2010
Vaadatud: JMM: Lõuna-Korea-Kreeka (ETV), JMM: Argentina-Nigeeria (ETV), JMM: Inglismaa-USA (ETV), Merlini seiklused (ETV), Smallville (ETV)

Ilmunud tõlked: Pavel Telička: riigikesksuses mugavdunud uusliikmed (Postimees, 12.06.2010)

5 comments:

  1. Väike kommentaar uue kujunduse kohta, millel iseenesest pole viga. Ainult et need tagapõhja raamatud võivad ju teemakohased olla, kuid virvendavad kerimisel üpris ebameeldivalt silme ees. Mõne väheke ühtlasema tagapõhjaga vast seda probleemi ei oleks.

    ReplyDelete
  2. Hmm, ma ei saanud küll aru, et midagi virvendaks eriti, sest taust ju ise ei liigu. Aga vahetasin siiski välja. Väga head seal mallide seas ei ole, sellist, mis kohe kindlalt ja täiega meeldiks, aga pole ka praegu aega endal nikerdada...

    ReplyDelete
  3. Mul millegipärast see eelmine tagapõhi liikus (XP SP3, FF 3.6.3), pregune enam mitte. (Kuigi üks teine pereliige just väitis, et temal sama konfiguratsiooni puhul ei liikunud... ju mul siis mingi silmapete või, kuid igatahes minu jaoks tundus ta selgelt liikuvat ja uus seda ei tee.)

    Aitäh igatahes, ja üleüldse laheda blogi eest ka.

    ReplyDelete
  4. Uhh... Praegune, mitte "pregune".

    ReplyDelete
  5. See on hea, kui ei liigu enam ei praegune ega pregune tagapõhi :-)
    Ja aitäh kiitmast! Eks ma püüan oma mõtteid nii esitada, et neid ehk ka teistel huvitav lugeda oleks...

    ReplyDelete