27.6.10

Laubased mõtted

Tavaline jalgpalli MM-i ajale iseloomulik poolik tööpäev. Mingil arusaamatul põhjusel paraku maru väsitav, sest kuigi ma lebasin oma viis tundi voodis, nägin kogu see aeg und, see tähendab ei maganud... ilmselt on see palavusest, mis on päris rängaks muutunud, isegi öösiti valitseb leitsak, ehkki termomeetri järgi tingimata ei pruugikski...

MM-il algasid võida-või-sure-mängud ehk siis esialgu kaheksandikfinaalid. Õnnekombel olid mõlemad mängud päris võitluslikud - alati seda ei juhtu, sest mõlemad võistkonnad pelgavad eksida ja mängivad väga ettevaatlikult. Seda ei saanud kindlasti öelda tänase esimese paari Uruguay ja Lõuna-Korea kohta, kus mäng kees mõlemalt poolelt kogu aeg. Uruguay lõpuks võitis teenitult 2:1, kuigi sama edukalt oleks võinud kaalukauss muidugi ka Lõuna-Korea poolele kalduda. Siiski oli Uruguay üldiselt veidi parem, nagu võiski oodata, välja arvatud mingi veerandtunnine paus, mille kestel tekkis juba kartus, et nad on väsinud ja mäng lagunenud. Kuid nad suutsid ennast kokku võtta ja võidule tüürida.

Äge võitlus käis ka USA ja Ghana mängus, kus valdavalt jäi mulje, et ülekaal on siiski jänkide käes. Igatahes lisaajale see mäng läks ja lõpuks suutsid ghanalased 2:1 võita, aga kergelt see neile ei tulnud. Lisaaja teiseks pooleks oli mõlemast võistkonnast vare järel, mehed veel vaevu suutsid end liigutada, nii ennastunustavalt olid nad mänginud. Ameeriklastest oli veidi kahjugi: selles mängus jäid nad küll lõpuks alla ja ei saa ka öelda, et see näiv ülekaal oleks olnud selline, mis tingimata nõudnuks nende võitu, aga muidugi tulid kohe meelde nende eelmiste mängude saavutused, mis segastel asjaoludel nende kahjuks lahendati... Igatahes mängis Ghana nii, et Uruguayl võib veerandfinaalis nende vastu päris raskeks minna, kuigi ma siiski vist pigem paneks oma eelistuse lõunaameeriklaste peale.


Loetud: Tuna 2/2010
Vaadatud: JMM: Uruguay-Lõuna-Korea (ETV), JMM: USA-Ghana (ETV), Merlini seiklused (ETV), Allikas (TV3)

No comments:

Post a Comment