30.6.10

Teisibased mõtted

Tavaline jalgpalli MM-i ajale iseloomulik poolik tööpäev, mida vähesel määral veelgi vähendas ühe loo tõlkimine Postimehele.

Päeva peale ilmus ukse taha postikuller, näpus Eesti Päevalehe lähetatud pakike. See sisaldas hiljaaegu silma jäänud huvitavat raamatut: K. Luts. Eesti sõjaajaloo teejuht. Jõudsin ka pilgu sisse visata, tundus olevat päris asjalik raamat. Vähemalt selles mõttes, et pilte on palju ja tekstid nende juures ehk napid, aga siiski piisavalt täpsed ja ülevaatlikud. Avastasin ka, et mu tilluke koduküla on raamatusse pääsenud, ehkki küll vahest mitte päris sõjaajaloo tõttu: nimelt oli seal ära toodud kuulsa laskuri Liiviku Augusti mälestuskivi. Sõjaajaloolisest seisukohast oleks ehk paremini sobinud ühele kohaliku metsavenna kalmukoht (mida ma samuti mõne aja eest mainisin), aga see mõistagi pole nii atraktiivne. Aga nojah, eks laskmine on ka sõjandusega otsapidi seotud ja oli ju ka Liivik leitnandi auastmes ning Kaitseliidus tegev, nii et sobib ka see. Miskipärast oli küll Põikva jäänud kohanimede registrist välja, aga eks tule selliseid pisiapse ka heades teostes ette...

Jalgpalli MM-il olid täna viimased kaheksandikfinaalid Paraguay-Jaapani ja Hispaania-Portugali vahel. Esimene mäng oli ühelt poolt äärmiselt igav, sest nii Paraguay kui ka Jaapan mängisid äärmiselt kaitsvalt ja kuigi pidevalt käis mingi pusimine, sündis sellest vähe vaatamisväärset ja tulemuslikku. Teiselt poolt oli muidugi väga tore vaadata, millised ammendamatud võimalused on vastaste võimalused lukku panna ning mängu tappa. Igatahes ei suutnud meeskonnad isegi lisaajal palli vastase väravasse toimetada ja nii jäi see ülesanne juba penaltilööjate täita. Paraguay mehed tegid seda veidi paremini ja nii lõppes mäng senise turniiri suurima väravatearvuga 5:3.

Õhtune mäng Hispaania ja Portugali vahel oli juba tunduvalt elavam, kuigi ka siin oli rohkelt sedasamust pusimist ja tugevat kaitses olemist. Mõlemad olid üsna võrdsed, Hispaania siiski ehk terakese võrra etem, mis tõi talle lõpuks ka 1:0 võidu. Aga kui arvestada, et järgmisena seisab nende vastas eespool mainitud Paraguay, siis kerge neil ilmselt olema ei saa, kuigi ma julgeks siiski pigem ennustada Hispaania kui Paraguay võitu, aga see eelistus on siiski üsna õhkõrn...


Loetud: Tuna 2/2010
Vaadatud: JMM: Paraguay-Jaapan (ETV), JMM: Hispaania-Portugal (ETV), Aardekütt (TV11), Terminaator: Sarah Connori kroonikad (Kanal2), Supernatural (Kanal2)

No comments:

Post a Comment