4.8.09

Esmabased mõtted

Tavaline tööpäev, ehkki mitmel põhjusel mitte kuigi produktiivne.

Suhteliselt hilise ärkamise järel (kella 15 paiku) võtsin ette pisikese koristustuuri, sest ülehomme peaks need "küttesüsteemi rekonstrueerijad" sisse astuma ja nad vajavad samusele küttesüsteemile korralikku ligipääsu. Mitte et see praegugi puuduks, sest ega ju radiaatoreid kinni katta ei ole nagu ka muidu mõtet, aga nõutava meetrise töötsooni tekitamiseks tuleb siiski üht-teist natuke nihutada. Aga nihutamisega, nagu igaüks hästi teab, ilmuvad välja igasugused asjad, eriti muidu ennast osavalt pakku asutanud tolmurullid ja muud vahvad värgid. Ehh, koristamine, mu silmarõõm...

Veidi erandlikult esmaspäeva kohta käis täna külas ema. Nagu ta kinnitas, on ta ilmatuma rikkaks saanud ehk äraseletatult oli tal tekkinud toitu nii palju, et ta tahtis seda kindlasti ka minuga jagada. Nojah, toidukoormad olid tal kaasas tõesti, nii et jagub veel homsekski ja vaat et ülehomsekski. Kauaks ta just ei jäänud, sest oli kuni kell 19 tööl - nagu vist paljud pensionärid, tahab ka tema nooremaid inimesi kangesti hoida töötegemisega kaasneva trauma eest ja käib seepärast ise seniajani usinalt tööl - ja tahtis mõistlikul ajal taas koju jõuda.

Õhtul mõtlesin, et võtan ette midagi, mida ma varem pole teinud. Nimelt on peatselt ilmumas KDE 4.3, ametlik teadaanne peaks tulema neljapäeval, ning seoses sellega on võimalus seda teadaannet ka tõlkida. Tegingi siis seda (ma ei tea väga ammust minevikku, aga nii palju, kui ma mäletan (nii seitse-kaheksa aastat), ei ole seda varem tehtud), loodetavasti õnnestunult. Väga loodaks, et suudan ka edaspidi ametlikel teadannetel silma peal hoida ja neid eestindada. Mitte et see väga paljudele võib-olla korda läheks, aga ehk avastab keegi KDE just sellepärast, et satub lugema emakeelset teadaannet.

Loetud: Akadeemia 7/2009
Vaadatud: Fringe (Pro7), Flash Gordon (TV6), Pushing Daisies (Kanal2)

No comments:

Post a Comment