19.8.09

Teisibased mõtted

Täna oli selline igas mõttes üleminekupäev: natuke sai tööd tehtud, natuke mõningate vedelema jäänud asjadega tegeldud ja natuke üldse veel looderdatud/puhatud. Ega see uue tööga pealehakkamine kunagi väga lihtsalt ei lähe, alati on mingi tõrge algul sees (isegi kuigi antud juhul ei ole see päris uus töö, sest ma alustasin sellega õieti juba üsna mitu aega tagasi, aga siis jäi ta jälle katki ja nii edasi).

See eile üles kerkinud V ja W ühte patta panemise asi saab loodetavasti nüüd lahenduse. GNOME eestindajate pealik või kes iganes ta täpselt on võttis asja enda kanda. Neil vist ka see veidi olulisem, vähemalt mulle jäi mulje, et mingi GNOME paneeli kalender või miski kasutab otse süsteemseid, s.t glibc'i väärtusi (paistab, et lokaadis on lisaks V ja W asjale veel ka see valesti, et nädala esimeseks päevaks on pühapäev - mõnel maal see ju nii ongi ja Eestiski on seda püütud mõnikord juurutada, aga siiski on meil tavaks esmaspäevaga alustada, isegi keel ise toetab seda). KDE-s õnneks seda nädala alguse probleemi ei ole olnud, sest KDE kasutab omaenda lokaadimugandust, mida pmst saavad kasutajad ise muuta. Aga V ja W sortimise probleem esineb ka KDE-s paraku. Nii et loodame, et need mõlemad asjad saavad nüüd siis millalgi korda (ehkki mul ei ole aimugi, kui palju võib aega võtta millegi sissesaamine glibc'i...)

Sain endal ka korda mõnda aega vaevanud probleemi. Nimelt ei tahtnud pärast uuendamist KDE 4.3 peale enam Kopete töötada ja olin sunnitud kasutama ühe asemel kaht rakendust: MSN-i kontaktide jaoks KMessi ja Yahoo jaoks veebiversiooni. Ilmselt oli tegemist mingi integreerimisprobleemiga, vähemalt lahendas asja ühe paketi paigaldamine, mida mu teada seni vaja pole olnud (veateade ise ja ka lahendus on siin).

Pärast eilset teadet kurikuulsaks muutunud laevukese Arctic Sea ülesleidmise ja "vabastamise" kohta tuli täna üsna loogilisena teade kaaperdajate kohta, kelle seas olevat pooled elik neli inimest olnud Eesti kodanikud. Venemaa (riigi)meedia ei jätnud muidugi kasutamata võimalust taguda lausa kätte ulatatud rauatükki nii et vähe polnud, seda enam et ülejäänutest olevat kaks olnud Läti kodanikud (nojah, veel kaks ka Venemaa, aga seda on ju kena tagaplaanile suruda...) Võimalik, et olidki Eesti kodanikud, sest vaevalt ka venelased muidu päris ametlikult sellist süüdistust välja käiksid. Eks näib, kui asjad rohkem selguvad ning Eesti ja Läti ametiasutused ka rohkem teada saavad. Igatahes seni võib kommenteerida asja nii, nagu seda tegi üks Gazeta. ru lugeja (uudise kommentaar kell 17:08):

Ну, теперь, наконец, всё понятно - эстонцы. Мне даже стыдно, что сам не догадался. С одной стороны, эстонец - природый пират, каждый второй рождается с одним глазом и с попугаем на плече. Там у них любой школьник может превратить скучный сухогруз в Летучего Голландца и перегнать невидимкой пару тысяч миль, посмеиваясь над спутниками и локаторами. С другой стороны - народ основательный, резких движений не любит - потому и выкупа не просили почти месяц. В пиратском деле главное - не торопиться. А у наших интуиция не подвела - правильно армаду послали: матёрого эстонца без двух атомных подводных лодок не возьмёшь.

Loetud: Vikerkaar 4-5/2009
Vaadatud: Kurjuse kannul (Kanal2), Naiste mõrvaklubi (TV3)

No comments:

Post a Comment