20.8.09

Kolmabased mõtted

Tavaline tööpäev, millest suurt palju polegi rääkida. Endiselt veidi vinduvalt edeneb see tõlkimine, aga tänane päev oli igatahes juba parem kui eile, millest optimistlik järeldus kõlaks, et homme on veel parem :-) (nojah, ülehomme tulevad võib-olla masu ja täpe, aga kes siis nii kaugele ette mõtleb...)

Hommikul tegelesin veidi Mandriva asjade tõlkimisega. Sinna oli ilmunud uus, tublisti parandatud ja parendatud võrguprofiilide seadistusmoodul ja veel mõned uued stringid ning et esimene beeta peaks kohe ukse taga seisma, siis oli ka viimane aeg seal asjad korda teha. See võrguprofiilide asi ilmselt peaks korda minema neile, kel on sülearvutid, sest eelkõige selleks nad just mõeldud ongi: kus on vaja üht-, kus teistlaadi ühendust, kus tulemüüri ja kus mitte ja nii edasi. Ehk teisisõnu: võimalus seadistada erinevad võrguga seotud parameetrid näiteks kodu ja töö või hoopis rännaku jaoks metsasügavustesse peaks nüüd olema oluliselt parem.

Päeval sattusin lugema Novaja Gazetast päris huvitavat reportaaži oludest Pihkvamaal, eriti Petseris ja mujal Eesti piiri ääres. NG on üks väheseid Venemaa ajakirjandusväljaandeid, mis Eestist ja teistest Venemaa "vaenulikest" naaberriikidest suudab kirjutada üsna neutraalses toonis, ilma räigesse retoorikasse laskumata. Aga seda artiklit tasub kindlasti ise lugeda, seda on see väärt küll.

Õhtupoolikul lasksin end veidi kaasa kiskuda tarkvara tõlkimist puudutavasse terminoloogilisse vaidlusse (algab umbes viidatud lehekülje esimese kolmandiku pealt). Õieti polnudki seal midagi palju vaielda, aga mind ajab ikka iga kord vihale, kui nii täiesti lambist kuulutatakse, et mingi asi on ainuõige ja püha ja puutumatu ja teisiti ei saagi olla. Eriti veel siis, kui argumentatsiooni nõrkus või suisa puudumine on ikka päris ilmselge. (No ja eriti-eriti veel siis, kui ainuõigeks kuulutatakse midagi, mis ei kattu minu arusaamadega :-) .)

Loetud: Vikerkaar 4-5/2009
Vaadatud: Lahingulaev Galaktika (TV6), Dexter (Kanal2), Kuritöö kodutänavas (Kanal2), Heroes (TV3)

No comments:

Post a Comment