3.8.09

Pühabased mõtted

Tavaline tööpäev taas, millest suurt midagi pole kõnelda.

Jaanuse pingutustega selgus, et see Mandriva teine alfaväljalase on ikka suhteliselt vigane. Alustades kõige suuremast veast: plaadil on puudu KDE keelepakid, nii et see töökeskkond on igati ingliskeelne. Ja vigade loetelu sellega veel ei piirdu muidugi, Jaanus jõudis teha kolm veateadet koguni ja ilmselt, kui viitsiks, võiks neid veelgi vorpida. Alfaväljalaskelt ei saa muidugi nõudagi veel väga suurt korrasolekut, aga mäletamist mööda nii suurt kala nagu KDE keelepakkide täielik puudumine ei ole olnud...

Lugesin täna, et KMyMoney valmistub peagi ilmutama 1.0 väljalaset. See tuleb küll veel kindlasti eestikeelse tõlketa, sest nii suure ja võib-olla ka (potentsiaalselt) rohkelt kasutatava rakenduse korralik tõlkimine võtab kindlasti tublisti aega, seda enam et mu teadmised rahandusmõistetest pole just kuigi avarad (minu arusaam rahavoogudest on lihtne: raha tuleb ja raha läheb, mis tast ikka lugeda või arvestada...)

Uudised Gruusia kandist muutuvad aina ärevamaks: pea tundub juba, et küsimus on vaid selles, millal Venemaa uuesti sõda alustab (ähvardused kasutada "kõiki kättesaadavaid" sõjalisi vahendeid, Lõuna-Osseetia piiripunktide omavoliline nihutamine, rääkimata juba Kokojty karglemistest). Aasta tagasi varjasid nad sissetungi osavalt olümpiamängude taha, huvitav, mida seekord katteks kasutatakse? Ajendi ju leiab ikka, ega selle taha sõda jää, aga veidi kaheldav on see, et Venemaa tahaks seda ette võtta tingimustes, kus kõigil jagub aega sellele tähelepanu pühendada, sest küllap nad aduvad sedagi, et provokatsioonide peale minek on ikkagi libe tee, nagu eelminegi aasta näitas. Aga eks näeb.

Loetud: Akadeemia 6/2009, Akadeemia 7/2009
Vaadatud: Africa Race - Die verrückte Jagd nach dem Marakunda (RTL)

No comments:

Post a Comment