14.8.09

Neljabased mõtted

Tänane päev kulus pea täielikult nende X'i ekraanisäästjate nimede ja seadistuste tõlkimisele. Mitte et see iseenesest oleks väga raske olnud, aga et seda faili sai viimati vaadatud päris kaua aega tagasi, lappasin ta stringhaaval läbi ja etskae, mitmelgi korral tekkis vajadus muuta ka midagi, mis puhttehniliselt muutmist poleks vajanud (s.t ei olnud tõlkimata või kahtlaseks/pooleliolevaks märgitud). Nojah, paar asja ajasid küll täiega segadusse ja kui mul juuksed peas oleks, võiks isegi öelda, et ajasid halliks :-) eelkõige just ekraanisäästja Hulktahukas, kus leidus ikka erilisi keerulisi nimetusi... üks mu lemmikuid oli "Icositruncated dodecadodecahedron" :-) Aga olgu pealegi, karvad peas ei läinud ka sellest ei pikemaks ega lühemaks ja tõlgitud sai nii see kui ka teised kuulsad ja kummalised...

Mõtlesin küll, et vahest jõuab rutem valmis ja saab otsast alustada ka taas dokumentatsiooni - KDE stabiilses harus on seda veel nii vähe tegemata, et võiks seal siiski lõpuni ära teha (sest sünkroniseerimisele tänu saab muudatused ju kohe ka arendusharru sisse), oleks vähemalt endal hea tunne, isegi kui see dokumentatsioon vahest kasutajatele mingil põhjusel vähe korda läheb. Aga no mul on seda plaanitud "puhkust" veel veidi varuks ju ka.

Täna said siis ka klassikokkutuleku plaanid kindlalt paika, nii et nüüd jääb veel vaid ootusärevusega pöialt pidada, et pärast 27 aastat kedagi ka ära tunneks... Aga no kuna kohtumiskoht ja -aeg sai kokku lepitud, eks siis ilmselt tunneb ka tundmata :-) Kuigi ma usun, et 12 klassikaaslasest vähemalt nelja või isegi viit ikka kohe kindlasti ära tundma, nende näod on seniajani selgelt meeles ja üldiselt enamus inimesi väga palju elu jooksul ikka ei muutu tegelikult.

Loetud: Vikerkaar 7-8/2009
Vaadatud: Menneisyyden salaisuudet (YLE2), Räpane seksikas raha (TV3)

No comments:

Post a Comment