2.8.09

Laubased mõtted

Tavaline tööpäev ja tänu ilmale ka üsna edukas. Päeval käisin üle tüki aja postkontoris - vahepealset kiired ajad olid selle kõrvale jätnud, nii et üks lühema tähtajaga pakike saadeti isegi tagasi, aga õnneks jõudis see nüüd uuesti pärale. Ilm oli ka õnneks joovastavalt hea ja mõnus, isegi vihma sadas tublilt. Ja kuigi see oli kõigest soe suvevihm, mitte mõnusalt karge sügisvihm, oli see ka täiega nautimist väärt.

Postkontor ise või õigemini siis nüüd tänasest avatud kandekeskus oli samas kohas, kus veel aasta eest oli olnud samune postkontor (mis ise on nüüd üle tee Magistrali keskuses), nii et tee on tuttav ja teada. Tegelikult on see, et pakke saab vaikimisi (kui vastavat avaldust ei tee ja mujale ei suuna) kätte kandekeskusest, isegi mõnes mõttes päris hea. Tavaliselt läkski postkontoris aega ju eelkõige sellepärast, et sinna oli sattunud mõni pakisaatja, kelle peale kulub ikka üsna palju - ka mul endal, kes ma olen tavaliselt asjad enam-vähem korralikult ära pakkinud, on läinud kõige vähem vist nii seitsme minuti ringis, teistel kordadel aga, kus ma olen lasknud nende pappkarpi ka veel panna, siis isegi vaat et veerand tunni jagu. Kandekeskuses aga ongi ainult pakkide kättesaamine, ei mingit saatmist (õieti kuulsin pealt, et sealt ka siiski saadetakse, aga ainult siis, kui saatjal on kõik korralikult pakitud ja paberid täidetud ja puha, nii et teenindajal ongi ainult vastuvõtmise vaev - aga see ilmselt on seal pigem erand siis). Nii et mul kulus täna seal nii viis minutit, millest valdav osa läks sellele, et üks pakk, mis oli alles täna saabunud, asus miskipärast mitte eesruumis riiulil, vaid kuskil taga ning selle mõistmiseks ja siis ülesleidmiseks kulus veidi aega. Sõnaga, päris mugav.

Aga olgu siis ka pakkide sisu elik raamatud kirja pandud:
"Eesti loo" raamatud:
- E. Vetemaa. Monument
- V. Aksjonov. Tähepilet
- M. Unt. Sügisball
- M. Mutt. Hiired tuules
- A. Valton. Leidik
Teised raamatud:
- History and Politics in Late Carolingian and Ottonian Europe. The Chronicle of Regino of Prüm and Adalbert of Magdeburg
- Collins Irish Dictionary
- The Year's Best Science Fiction. Twenty-fifth Annual Collection
- The Year's Best Science Fiction. Twenty-sixth Annual Collection
- Weird Tales. Issue 351, September-October 2008
- Y. B. Kane. Our Earth - Our Future
Niisiis valdavalt ilukirjandus, sekka ka üks kroonikaraamat ja üks sõnaraamat. Seda viimast läheb ka aktiivselt vaja praeguses töös, nii et jõudis õigeaegselt kohale.

Postimees oli ära avaldanud veel ühe tõlke, mis samuti üllataval kombel oli saanud äärmiselt mõistlikke kommentaare. Huvitav, kas tõesti on seal hakatud kommentaare tõsisemalt jälgima? Ma ei ole küll just palju vaadanud, võib-olla mingite uudiste all lastakse vabamalt kommenteerida, aga need uudised või (lehe)artiklid, mis mind on huvitanud ja mille kommentaare ma olen lugenud, on küll olnud viimasel nädalal või nii väga tasakaalukad ja mõistlikud, nii et sisukamate kommentaaride osakaal on lausa tugevasti tõusnud. On mis on, aga selline suundumus teeb igatahes vaid head meelt, et igasuguseid patoloogilisi virajaid ja muid hädapätakaid vähemaks on jäänud. Loodetavasti ei ole neil kõigest suvepuhkus...

Loetud: Akadeemia 6/2009
Vaadatud: Wenn der Mond auf die Erde stürzt (RTL2), Zombie öö (TV6)

No comments:

Post a Comment