17.8.09

Pühabased mõtted

Pühapäevale iseloomulikult käis täna ema külas. Ja muidugi oli tal nälgiva pojaraasukese toimiseks kaasas kõikvõimalikke kabatšokke, seeni, marjakisselli ja teab veel mida, sõnaga kõike seda, mida ta oli eile metsas korjanud ja rohkemgi veel. Siiski õnnestus seekord talle ka "vastukink" teha ning ühtlasi vabaneda veidigi arvukatest purkidest, mida muudkui koguneb ja koguneb... nojah, ta võttis neid küll ainult mõned, nii et ilmselt tuleb varsti kott purke täis laadida (riiulid nende mahutamiseks hakkavad ikka kangesti otsa lõppema...) ja jätta prügikasti kõrvale, et keegi võiks neist õnne leida...

Ülejäänud päeva pühendasin taas KDE käsiraamatute tõlkimisele. Mängude viimased 1,75 käsiraamatut said valmis ja lisaks tegin ära veel hunniku (täpne kvantitatiivne määratlus oleks ilmselt "persetäis"...) moodulisse kdelibs kuuluvate manuaalilehekülgede tõlkeid. Neid oli küll oma kümmekond või rohkemgi, aga neis on ikka väga palju korduvaid elemente, nii et asi läks küllalt kiiresti - kui need kaks mängude käsiraamatut oma umbes 300 stringiga võtsid aega üle 7 tunni, siis ligikaudu kaks korda suurema stringide arvuga manuaalileheküljed vaevalt paar tundi.

Nüüd on siis KDE stabiilses harus veel kaks käsiraamatut, mis vajavad täiendamist, ja siis ongi seal kõik valmis. Võib-olla isegi homme saab edasi liikuda arendusharu juurde, kus on vahepeal päris hulganisti uut materjali peale tulnud, muu hulgas on peatselt mitmed extrageari rakendused jõudmas väljalaskeni ja vajavad juba hädasti veidi kõpitsemist.

Samas, ega üle homse KDE-le enam järjest kulutada ei saa, sest veel üks tööandja ilmselt kiristab juba ammu hambaid ja ootab, millal ma järgmise tõlke valmis saan... (igatahes 14 kuud üle tähtaja sellega kohe kindlasti ei lähe, seegi hea :-) )

Loetud: Sirp 14.08.2009, Pro Fide Catholica 2/2008, Arvutimaailm 8/2009
Vaadatud: Kogu tõde Charlie'st (TV3)

No comments:

Post a Comment